luni, 2 februarie 2015

Despre veteranii de razboi

Sau "Când idioţenia umană are consecinţe tragice" i-aş mai spune acestui articol. Totul pleacă de la un videoclip făcut de una din formaţiile mele preferate. Înainte să citiţi articolul, VĂ ROG să ascultaţi şi să vizionaţi.


Formaţia se numeşte "Five Finger Death Punch", iar melodia "Wrong side of Heaven", dar asta puteţi vedea şi singuri. Melodia este una din cele mai bune piese ale lor, dar ceea ce mă deranjează este ideea videoclipului şi am să vă spun şi de ce.

În primul rând, dacă sunteţi de acord cu victimizarea veteranilor din videoclip, sunteţi nişte idioţi. Şi pe asta v-o trântesc oricând şi la orice oră şi vă mai şi zic că sunteţi monştri fără conştiinţă, egocentrişti, superficiali şi ignoranţi. Sunt sigur că în mintea voastră au fost deja câteva "WTF"-uri citind aceste rânduri, dar vin imediat şi cu explicaţia.

În al doilea rând, războiul în sine este o cretinitate uriaşă. Este un simbol al idioţeniei oamenilor din care se pare că nu învaţă nimeni niciodată, pentru că războaie se tot pornesc. Ca să existe veterani de război, mai întâi trebuie să existe un război şi cu toţii ştim, mai puţin dacă unii dintre voi trăiesc în Manele World, că SUA a avut ceva războaie şi încă au de când s-a terminat 2RM.

În al treilea rând, în acest videoclip mai este indusă ideea cum că "veteranii" americani ar fi luptat "ca să-i apere pe oameni"(se referă la americani) şi vai, cum sunt ei trataţi acum de guvernul american! Cretinismul constă în faptul că aceste "victime" au fost suficient de proaste încât să pună botul la propaganda patriotardă americană şi să se înroleze ca să lupte într-un război care nu-i reprezintă, care nu e al lor, un război provocat de idioţii pe care i-au votat, mână în mână cu grupuri de interese reprezentate în mare parte de corporatişti şi magnaţi ai petrolului sub pretextul faptului că "luptă pentru libertatea şi democraţia săracilor arabi oprimaţi de regimuri dictatoriale". This îs BULLSHIT!

E super evident faptul că guvernului american nu-i pasă de democraţia altora, niciunui guvern nu-i pasă, nu numai americanilor. În fine.

În al treilea rând, cum naiba luptă ei pentru a-i proteja pe alţii când ţările pe care ei le atacă nu au nicio intenţie de a purta război cu o superputere mondială cum e SUA? Or fi ei maniaci, habotnici şi îndoctrinaţi, dar chiar atât de idioţi nu sunt! Şi siiiiiiiigur e doar o coincidenţă faptul că ţările cu care poartă război sunt (Haha!) bogate în petrol! Gândiţi-vă, dacă americanilor le-ar fi păsat cu adevărat de alţii, nu ar fi intervenit armat ca să aducă democraţie şi în Coreea de Nord? Ăia oameni oprimaţi şi vai-mama-lor, nu arabii şi africanii! Dar Coreea de Nord e o ţară foarte săracă în resurse, luaţi şi asta în calcul şi poate se adună ceva-ceva în mintea voastră.

Iar acum dragul lor guvern pentru care au luptat îi tratează ca pe nişte cârpe folosite de care nu mai au nevoie. ŞI O MERITĂ DIN PLIN, PENTRU CĂ AU FOST IDIOŢI!
Dacă soldaţii ar refuza să lupte nu ar mai fi niciun război! Războaiele SUA nu sunt războaie de apărare, să zici că au luptat pe teritoriul lor contra unor invadatori. Nu e nimic eroic în a te duce în ţări străine fără niciun motiv ca să împuşti alţi oameni şi să fii împuşcat/rănit/mutilat/incapacitat pe viaţă.

Deci nu, nu sunt unul din milioanele de idioţi care au pus botul la acest videoclip care plânge de mila unor oameni proşti care s-au dus să împuşte alţi oameni ce nu erau o ameninţare decât pentru ai lor. Păcat de piesă, versurile sunt mişto! Dar populismul ieftin are prindere la public şi întotdeauna a avut.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu